Rušenje malezijskog aviona 

Ukrajinski radari baš tog dana bili na servisu? 

  • 17.07.2019. 16:12

Povodom pete godišnjice od pada malezijskog aviona, ambasador Ruske Federacije u Holandiji izjavio je da Ukrajina i dalje manipuliše istragom.

Ambasador Ruske Federacije u Holandiji Aleksandar Šuligin kaže da u istrazi i dalje nije uspostavljen ravnopravni odnos između Holandije i Rusije. Prema njegovim rečima, istražna komisija zadužena za taj slučaj, predstavlja "zatvoreni klub".

"Rusija je poslala sve informacije koje je istražna komisija tražila, dok Amerika i Ukrajina to nisu učinile. Ukrajina je izmislila neku novu bajku o tome da su svi radari baš tog dana bili na servisu, a istražna komisija ju je potom prihvatila kao činjenicu", izjavio je Šuligin.

Istragu o padu aviona kompanije "Malezija erlajns" u kome je poginulo 298 putnika i članova posade vodi zajednička istražna grupa koju čine predstavnici Australije, Belgije, Malezije, Holandije i Ukrajine.

"Boing 777" se po polijetanju iz Amsterdama srušio u Donjecku, a sumnja se da je oboren zbog ratnih dejstava u tom dijelu Ukrajine.

Preliminarni rezultati istraživanja međunarodne istražne grupe kažu da je avion oboren raketnim sistemom "Buk", koji pripada 53. raketnoj brigadi Vojske Rusije iz Kurska, dok Moskva negira te podatke.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.