Uhapšeni pripadnici obezbjeđenja Donalda Trampa zbog invazije na Venecuelu

  • 05.05.2020. 08:40

Trenutno se sva uhapšena lica, uključujući dvoje građana Sjedinjenih Američkih Država, nalaze u mornaričkoj baz Gvaira

Među uhapšenim učesnicima oružanog morskog upada u Venecuelu je i dvoje američkih građana, pripadnika ličnog obezbjeđenja američkog predsjednika Donalda Trampa, izjavio je venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro.

„Jedan od uhapšenih je na prvom saslušanju izjavio da su se u grupi nalazila dva američka građanina, pripadnika ličnog obezbjeđenja američkog predsjednika Donalda Trampa”, izjavio je Maduro tokom govora emitovanog na njegovom Tviter nalogu.

Maduro smatra da je moguće da postoji veza između nedavnog napada i izjave američkog državnog sekretara Majka Pompea o obnavljanju rada američke amabasade u Venecueli.

„Prije nekoliko dana Majk Pompeo dao je izjavu..Rekao je kako je dao nalog da se ubrzaju pripreme za otvaranje ambasade SAD u Karakasu i da će Amerikanci brzo biti u Venecueli. Nakon ovih njegovih riječi, znao sam o čemu se radi. On se kladio na ovaj napad i vjerovao je da će njime završiti s revolucijom, s našim ustavnim poretkom i sa mnom... Ali, bog nas čuva”, naglasio je Maduro.

​Prema Madurovim riječima, trenutno se sva uhapšena lica, uključujući dvoje građana Sjedinjenih Američkih Država, nalaze u mornaričkoj baz Gvaira na sjeveru zemlje, gdje je i bila pokušana invazija s mora.

U televizijskoj emisiji bila su pokazana i dokumenta i fotografije zaplijenjenih sredstava za komunikaciju, uređaji za noćno osmatranje, oružje i kamuflaža.