Sofija

Uhapšena četvorica muškaraca zbog eksploatacije djece

  • 02.08.2019. 13:17

Četiri osobe uhapšene su u Sofiji zbog seksualne eksploatacije djece putem interneta, saopštilo je danas bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, osumnjičeni su koristili Fejsbuk za uspostavljanje prvog kontakta sa djecom, da bi nakon što dobiju povjerenje djece prelazili na aplikaciju za četovanje, prenosi BTA.

Kada bi uspjeli da navedu djecu da dijele svoje napravljene seksualno eksplicitne fotografije i video snimke, tjerali bi ih da prave još materijala ili se čak sastaju sa njima lično.

Ministarstvo je navelo da su uhapšeni radnik na benzinskoj pumpi, radnik u telefonskoj kompaniji, mornar i jedna nezaposlena osoba iz Burgasa, Sofije i Varne.

U oduzetom uređaju, koji pripada uhapšenom mornaru, pronađeno je nekoliko foldera sa fotografijama djece koja se igraju u jednom parku na plaži u Burgasu.

Dojava o tome šta rade stigla je nakon istrage koju je sprovela Nacionalna služba za bezbjednost, a nakon dojave američkih kolega koji su uočili komunikaciju preko aplikacije "KIK" tokom međunarodne istrage u kojoj su učestvovale u novozelandske vlasti.

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм