Masakr u školi na Floridi

Uhapšen policajac kukavica, krio se dok je manijak ubijao djecu VIDEO

  • 05.06.2019. 19:06

Skot Piterson, bivši policajac u okrugu Brauard na Floridi, uhapšen je i protiv njega je podignuta optužnica od 17 tačaka zbog zanemarivanja dužnosti prilikom masakra u srednjoj školi u Parklandu, kada je 14. februara 2018. Nikolas Kruz (19), bivši učenik ove škole, usmrtio 17 osoba.

Piterson je u trenutku masakra bio na dužnosti i istraga je utvrdila da se on 40 minuta krio prije nego što se ohrabrio da uđe u zgradu škole. Tužilac smatra da bi bilo manje žrtava da je on pravovremeno i na odgovarajući način reagovao. Osim zbog zanemarivanja dužnosti, on je optužen i za nemar i laganje.

Kada je Piterson odlučio da uđe u školu, ubica je već ispalio oko 75 metaka.

Piterson je tokom karijere više puta prošao obuku o reagovanju u kriznim situacijama. Zanimljivo je i to što je njega i sam predsjednik SAD Donald Tramp u više navrata nazvao kukavicom. 

Nakon masakra, on je podnio ostavku i tvrdio je da nije čuo odakle pucnji dolaze.

Ako Piterson bude osuđen, prijeti mu višegodišnja zatvorska kazna. Roditelji ubijene djece jednoglasni su po pitanju njegove krivice i izjavljuju da bi trebao "da trune u paklu".

"Srećna sam jer je pravda konačno zadovoljena. Piterson treba doživotno da robija jer nije uradio ništa da otkloni opasnost u kojoj su izgubljeni brojni životi," rekla je Lori Alhadef, čija je 14-godišnja ćerka Alisa ubijena kobnog dana.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм