Uhapšen holivudski glumac zbog prevare

  • 07.04.2021. 09:59

Agenti američkog Federalnog istražnog biroa /FBI/ uhapsili su glumca Zaka Ejverija jer je navodno osmislio šemu kojom je investitore prevario za više stotina miliona dolara, saopštile su danas vlasti.

U saopštenju se navodi da je Ejveri investitorima govorio da će njegova kompanija "1uMM" otkupiti prava za distribuciju filmova i licence od kompanija "Netfliks" i "HBO" ali on u realnosti nije bio u poslovnim odnosima ni sa jednom od ovih firmi.

U saopštenju iz kancelarije državnog tužioca za centralni okrug Kalifornije navodi se da je on umjesto toga vodio kompaniju kao piramidalnu šemu i dobijeni novac od novih investitora koristio za isplatu starih.

On je pomoću ove šeme uzeo više od 690 miliona dolara. Ministarstvo pravosuđa navodi da je prevara krenula 2015. godine i da još treba da isplati 227 miliona dolara koje su mu dale "žrtve".

On je, navodno, koristio novac za luksuzni život, poput odlazaka u Las Vegas, kupovinu kuće vrijedne šest miliona dolara i plaćanje jednog slavnog dizajnera.

On je optužen za prevaru i mogao bi se suočiti sa 20 godina zatvora, ukoliko bude proglašen krivim. Ejverijevo pravo ime je Zakari Horvic.

Тагови: