Kalifornija

Ubio dvojicu pedofila u zatvoru: "Učinio sam svima uslugu"

  • 23.02.2020. 08:50

Jedan kalifornijski zatvorenik priznao je u pismu upućenom medijima da je nasmrt pretukao dva pedofila štapom i to samo nekoliko sati nakon što je zatvorski savjetnik ignorisao njegovo upozorenje da bi mogao postati nasilan, piše Daily Mail.

Jonathan Watson (41) priznao je u pismu Bay Area News Grupi u sjevernoj Kaliforniji, da je 16. januara udarcima u glavu ubio dvojicu muškaraca u Centru za liječenje ovisnosti u sklopu zatvora u Corcoranu.

Zatvorenik David Bobb (48) umro je istoga dana, a Graham De Luis-Conti (62) tri dana kasnije u bolnici. Obojica su služila doživotnu zatvorsku kaznu zbog seksualnog napada na djecu mlađu od 14 godina.

‘Ne možemo komentarisati istrage koje su u toku’, kazala je Dana Simas, glasnogovornica kalifornijskog zatvorskog sistema. Ubica Watson takođe je služio zatvorsku kaznu zbog ubistva.

Kazao je da je nekoliko dana prije napada njegova sigurnosna klasifikacija promijenjena te je prebačen iz samice u odjel nižeg stepena sigurnosti. Tu promjenu Watson je nazvao ‘nepažljivom greškom’ i bunio se protiv takve odluke.

Watson je rekao da je šest dana nakon što je stigao u zatvor, došao i zlostavljač djeteta. Watson je bio uvjeren da je čovjek počeo izazivati druge zatvorenike prisiljavajući ih da gledaju dječji program na TV-u. Watson je kazao i da nije mogao spavati te noći jer ‘nije odmah uradio ono što mu je instinkt govorio da je trebao istoga časa napraviti’.

Idućeg dana, dva sata prije napada, Watson je rekao zatvorskom savjetniku da ga hitno treba prebaciti nazad na odjel višeg nivoa sigurnosti ‘prije nego razbije tu dvojicu’, no savjetnik mu se narugao i poslao ga van.

‘Kad je došao prvi zlostavljač, odmah je prebacio na dječji program’, a neko je prokomentirao da ne može vjerovati da će taj čovjek sad stvarno gledati dječju emisiju pred ostalima. Ja sam rekao da ću to srediti. Uzeo sam štap i napao ga’, rekao je Watson.

Nakon toga je odlučio potražiti stražara da bi mu prijavio što je napravio, no na putu do savjetnikovog ureda susreo je, kako je rekao, ‘poznatog krijumčara djece’ i pomislio kako bi svima mogao učiniti uslugu pa prebiti i ovoga.

Kad je stražaru napokon rekao što je učinio, ovaj mu isprva nije vjerovao dok nije pogledao iz ugla i vidio metež.

Watson je opet završio u samici dok traje istraga. Optužnica još nije podignuta.

‘S obzirom da služim doživotnu kaznu, u jedinstvenoj sam poziciji da imam pristup određenim ljudima, a nemam šta izgubiti. Vjerujte mi, ovi ljudi su bili noćna mora svakog roditelja’, kazao je Watson.

(Izvor: Fokus)

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.