Stravičan zločin u Pakistanu

Ubijena desetogodišnja djevojčica, otac tvrdi da je silovana

  • 23.05.2019. 18:06

Pet dana nakon nestanka pronađeno je tijelo desetogodišnje devojčice iz Pakistana, koja je nestala 15. maja u Islamabadu.

Porodica ubijene djevojčice tvrdi da ih je policija ignorisala kada su pokušali da prijave nestanak, piše BBC.

Naime, slučaj je registrovan tek četiri dana nakon nestanka djevojčice, odnosno 19. maja.

"Policija nam uopšte nije pomogla", rekao je otac devojčice.

On je rekao kako su policijski službenici kada je prijavio nestanak desetogodišnje kćerke izjavili kako je ona vjerovatno samo pobjegla s nekim.

"Na tijelu su se videli znakovi silovanja i mučenja. Izgledala je kao da je neko na nju bacio kiselinu", rekao je otac ubijene djevojčice za CNN.

Policijski službenici negirali su optužbe članova porodice za nemar te su rekli kako aktivno rade na istrazi. Ali glavni policijski inspektor Islamabada suspendovao je vođu policijske stanice u okrugu Islamabada, gdje je otac djevojčice prijavio nestanak.

Policija je saopštila kako je uhapsila troje osumnjičenih, uključujući i 14-godišnjeg člana šire porodice ubijene djevojčice.

Stotine ljudi su protestovali zbog ovog groznog zločina u utorak u središtu Islamabada, pozivajući na pravdu. Uporedili su ovaj slučaj sa silovanjem i ubistvom šestogodišnje djevojčice Zainab Ansari iz januara 2018. godine, koju je silovao i ubio susjed, a njeno tijelo bacio u kontejner za smeće.

To je bio slučaj koji je pokrenuo raspravu u Pakistanu o tome treba li djecu podučavati kako se čuvati i odbraniti od seksualnog zlostavljanja, koje je inače tabu tema u toj većinski muslimanskoj zemlji.

Dnevno se u Pakistanu prijavljuje oko 10 slučajeva zlostavljanja djece, prema podacima organizacije za zaštitu djece Sahila.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)