Stokholm

Ubijen Srbin u Švedskoj: Upucan u glavu pred ženom i djetetom

  • 22.08.2019. 08:31

U Švedskoj je ubijen Beograđanin Saša Todorović (55) zvani Trta, višestruko osuđivani kriminalac.

On je likvidiran u ponedjeljak uveče u Stokholmu ispred jednog butika.

Kako javljaju švedski mediji Todorović je upucan u glavu i to pred ženom i djetetom. Ubice su ga sačekale kada je iz prodavnice krenuo ka kući i zapucali. Todorović je na licu mjesta ostao mrtav.

Policija je privela trojicu osumnjičenih za Todorovićevu likvidaciju. Dvojica su starosti oko 20 godina, a treći ima oko trideset godina i od ranije je poznat policiji. On je izdržavao zatvorsku kaznu zbog pljačke i trgovine drogom.

I žrtva je dobro poznata švedskoj policiji pišu tamošnji mediji. Todorović je u Švedskoj odgovarao za desetak krivičnih dijela. On se našao iza rešetaka 2015. godine zbog posjedovanja revolvera, a prilikom pretresa stana pronađeno je još oružja. Osuđen je zbog kršenja zakona o oružju i zbog droge.

Njegovo ime se povezivalo prethodnih godina kao ključno u nekoliko opsežnih istraga o švercu droge. Protiv njega je bila podnesena prijava dok je bio u bjekstvu 2002. a nakon što je nađen amfetamin  u vrijednosti 65 milona švedskih kruna.

Todorovićevi saučesnici su osuđeni na 10 godina zatvora, a protiv njega je obustavljen postupak 2012. godine. Posljednjih godina bavio se ugostiteljstvom i radio distribuciju povrća zajedno sa jednim od najpoznatijih pljačkaša u Švedskoj. Švedska štampa piše da likvidacija Todorovića ima veze sa zločinima, pljačkama i ubistvima većeg broja zločinaca.

(Kurir.rs/zaramis.se)

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.