Ubijen policajac koji je istraživao balkanski klan na čijem čelu je misteriozni Tito

  • 08.03.2021. 13:58

Visoko rangirani zvaničnik policije u Peruu, Gregorio Ankasi, ubijen je prestonici zemlje Limi 3. marta, javljaju tamošnji mediji.

Kako javlja portal "El Comercio", on je napadnut kada se vraćao kući sa posla, a dvojica napadača koji su izvršili egzekuciju nalaze se u bjekstvu. Ankasi, za koga mediji navode da je jedan od najzaslužnijih za hapšenje narokobosova, ubijen je pošto je izašao iz automobila kada su dvojica nepoznatih muškaraca u njega ispalila četiri metka.

Prema navodima svjedoka, napadači su zapucali i nisu se zaustavljali da eventualno od njega uzmu dokument i novac, što prema pisanju medija znači da je vrlo vjerovatno riječ o planiranoj egzekuciji.

Za sada motiv nije poznat, ali mediji pretpostavljaju da se iza ubistva krije Balkanski kartel, koji navodno predvodi bivši bokserski trener porjeklom iz Srbije, koga ekvadorski mediji nazivaju Tito. Treba napomenuti da je Ankasi bio jedan od najzaslužnijih za hapšenje bokskerskog prvaka iz BiH Davida Cufaja, koji je zajedno za četvoricom muškaraca uhapšen u gradu Kaljao.

On je dvije nedjelje prije toga osuđen u odsustvu na 17 godina zatvora.

Droga u konzervama špargle

Droga kojom je trgovao Cufaj, inače bokserski prvak u kadetskoj konkurenciji u BiH, navode peruanski mediji, otkrivena je 11. januara 2017. godine. Vrijednost pošiljke je procijenjena na 174 miliona dolara. Droga je bila zapakovana u konzerve špargle koje je trebalo da budu poslate u Belgiju. Tada je i dokazana veza Cufaja sa organizovanim rasturanjem narkotika.

On se susreo i sa državljaninom Bosne i Hercegovine Smailom Šikalom, koji je uhvaćen sa tonom i po narkotika.

Tužilac je tada tražio preventivni pritvor, ali je sudija Anhela Mendivil donio odluku o ograničenom pritvoru, jer "nije imao kriminalni dosije", pa je Cufaj tada nestao bez traga.

Misteriozni Tito na čelu balkanskog kartela

Kako navode peruanski mediji, sumnja se da Balkanski kartel predvodi izvijesni Tito, čovjek koji navodno dolazi sa prostora bivše Jugoslavije. Prema navodima nekih stručnjaka, njegova moć poredi sa vođom kartela Sinaloa, El Čapom Guzmanom.

Prema pisanju medija, Tito je navodno rođen u Srbiji i da je između 45 i 50 godina starosti. Treba napomenuti da se sa njim povezuje Zoran Jakšić, inače nedavno osuđen na 25 godina robije zbog trgovine 800 kilograma kokaina.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана