Detektiv ukrao ključni dokaz

Ubijen fudbaler, istraga vodi u pravcu srpske mafije

  • 23.07.2019. 15:24

Nedjelju dana nakon što je južnoafrički fudbaler Mark Bačerol ubijen pod misterioznim okolnostima, istraga o njegovoj smrti preplavila je podzemni svijet droge i naplate dugova. Istraga zasad ide u pravcu da iza ubistva najvjerovatnije stoje srpski kriminalci koji djeluju u ovom dijelu svijeta, a mobilni telefon žrtve mogao bi da krije ključne detalje o ovoj likvidaciji.

Kako je Tajms lajv prenio proteklog vikenda, privatni detektiv je uhapšen jer je ukrao mobilni telefon iz džepa fudbalera sa mjesta zločina bukvalno tek nekoliko minuta nakon što je on ubijen. Vlasti su ga pustile na slobodu, ali su otkrili da je iz telefona izbrisano puno informacija.

Izbrisani podaci vjerovatno su sadržali ključ za rješavanja ovog ubistva koje je potreslo javnost. Iako je istražitelj trebalo da se pojavi na optuženičkoj klupi, on nije došao u sud, prenose mediji.

Međutim, navodno su forenzičari uspjeli da povrate neke informacije koje su izbrisane iz mobilnog telefona.

Policija nastavlja da istražuje vezu između ubijenog Bačerola i mafije, za koju se sumnja da stoji iza njegovog ubistva.

Ono što istražitelji znaju sigurno jeste da ubice nisu uzele ništa iz automobila fudbalera, a kroz prozor su ispalili sedam hitaca.

Ubice nisu naudile baštovanu i ciljale su samo u fudbalera, prenose mediji.

Iza ubistva fudbalera navodno stoji srpska mafija.

Naime, sumnja se da je motiv ovog brutalnog zločina povezan sa nestankom pošiljke od tonu kokaina koja se dogodila krajem prošle godine, a po svemu sudeći, iza likvidacije Bačelora stoje isti napadači koji su ubili i Srbina Ivana Đorđevića aprila ove godine.

Ovome u prilog ide i činjenica da je Bačelor ubijen na gotovo identičan način kao i Đorđević prije nekoliko mjeseci. Napadači su fudbalera likvidirali u klasičnoj sačekuši dok se uparkiravao u dvorište svoje kuće, a potom pobjegli na motoru. 

Ovaj način likvidacije karakterističan je za srpske mafijaše u ovom dijelu - prenose južnoafrički mediji.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.