Kanada

Udario medicinsku sestru jer je dala vakcinu njegovoj ženi

  • Izvor: Agencije
  • 23.09.2021.09:46

Policija u kanadskoj provinciji Kvebek traga za muškarcem za kojeg se sumnja da je udario medicinsku sestru u lice jer je njegovoj ženi dala vakcinu protiv korona virusa bez njegovog pristanka, rekao je portparol policije.

Kako navodi agencija Rojters, muškarac se u ponedjeljak ujutru suočio sa medicinskom sestrom u kancelariji apoteke u gradu Šerbruk, koji se nalazi oko 155 kilometara jugoistočno od Montreala, gdje je ona bila zadužena da daje vakcine, rekao je portparol policije Martin Karier.

"Naš osumnjičeni je ušao u kancelariju i počeo da viče na medicinsku sestru", rekao je on.

Portparol policije je dodao da se činilo da je čovjek bio šokiran što je njegova supruga vakcinisana u apoteci "bez njegovog ovlašćenja", a onda je udario medicinsku sestru u lice.

Medicinske sestre širom svijeta su se suočile sa slučajevima zlostavljanja ujedno i sa psihičkim poteškoćama na poslu zbog duge borbe protiv korona virusa, kažu zdravstveni zvaničnici.

Protesti protiv vakcinacije širom Kanade pojačali su se uoči ovonedeljnih saveznih izbora, podsjeća Rojters.

Premijer oblasti Kvebek, Fransoa Lego izjavio je da će njegova vlada pokušati da donese poseban zakon već u četvrtak kako bi se spriječilo da demonstranti protiv vakcinacije protestuju blizu škola i bolnica, kao i da će tražiti da se oni novčano kazne.

Tagovi: