U Španiji produženo vanredno stanje

  • 06.05.2020. 21:11

Španski premijer Pedro Sančes obezbijedio je danas dovoljno glasova u parlamentu za produženje vanrednog stanja za još dvije sedmice od naredne nedjelje.

Produžetak vanrednog stanja podržalo je 178 poslanika, 75 je bilo protiv, dok jer 97 bilo uzdržano, prenio je Rojters.

Stroge restriktivne mjere donijele su rezultate, tako da je danas bilo 244 preminulih, što je mnogo manje u odnosu na gotovo 1.000, koliko je bilo registrovano početkom aprila.

Restriktivne mjere su, međutim, devastirale ekonomiju i dovele do velikog gubitka radnih mjesta.

- Ukidanje vanrednog stanja bila bi totalno neoprostiva graška - rekao je Sančes tokom govora u parlamentu i naveo da su milijarde državne pomoći preduzećima i pojedincima pogođenim restriktivnim merama puštene zahvaljujući depozitu za hitne slučajeve.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.