Dmitrij Peskov

U Rusiji priznaju da se raduju dolasku Aleksandra Vučića

  • 22.11.2019. 22:24

U Kremlju se raduju predstojećoj posjeti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji i nadaju se da ništa neće baciti sjenku na nju, kaže Dmitrij Peskov.

Radio slobodna Evropa piše da je Peskov to izjavio dan poslije sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije povodom objavljivanja snimka na kojem se vidi kako čovjek identifikovan kao potpukovnik Ruske vojnoobavještajne službe Georgi Kleban, daje novac nekom za koga je rečeno da je penzionisani pripadnik Vojske Srbije, Z.K.

"Potvrđujemo da su u toku pripreme za posjetu i radujemo joj se. Vjerujemo da je ona izuzetno važna. Svjesni smo činjenice da postoje određene strane koje bi voljele da spriječe tu posjetu i ubijeđeni smo da to neće moći da učine", rekao je Peskov novinarima, prenijela je agencija Tass.

Vučić je danas za njemački list Špigel rekao da ne planira da zbog "izbijanja špijunske afere" otkaže posjetu Rusiji planiranu za 4. decembar.

"Ne, ne razmatramo to. Želimo da produbimo naše odlične i prijateljske odnose. Ali, naravno, Srbija želi da pokaže da je nezavisna zemlja koja zna kako da zaštiti svoju vojnu neutralnost. Mi zauzimamo ozbiljan i odgovoran pristup trenutnoj situaciji", rekao je Vučić u intervjuu i dodao da su srpski i ruski narod prijatelji od davnina, a Srbija spremna za dobre odnose čemu se nada od Rusije.

Тагови:
  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина