U Indiji novi rekord - više od 352.000 novozaraženih

  • 26.04.2021. 08:21

Indija je danas zabilježila novi crni svjetski rekord u broju novozaraženih virusom korona, pošto je u protekla 24 sata potvrđeno 352.991 novi slučaj infekcije, što je najveći broj novoinficiranih od početka pandemije.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva kovid-19 u Indiji premašio je 17 miliona, prenosi Rojters podatke indijskog Ministarstva zdravlja.

Indija je druga u svijetu po broju potvrđenih slučajeva korona virusa, poslije SAD.

U protekla 24 sata od posljedica virusa korona umrlo je još 2.812 ljudi, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka pandemije je 195.123.

Njemačka najavila medicinsku pomoć Indiji

Njemačka će u narednim danima poslati Indiji kiseonik i drugu medicinsku pomoć u namjeri da pomogne u zdravstvenoj krizi izazvanoj rasplamsavanjem epidemije virusa korona, najavio je ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas.

"Drugi epidemijski talas trenutno hara Indijom s nezapamćenom silinom. Ispravno je da dejstvujemo bez odlaganja kako bismo zaustavili širenje novog soja virusa po Njemačkoj", izjavio je ministar Mas u intervjuu za dnevnik “Rajniše post“, prenosi Rojters.

Njemačke vlasti su svrstale Indiju na listu zemalja visokog rizika s posebnim upozorenjem zbog novih sojeva korona virusa, a od danas će putnicima iz Indije biti dozvoljeno da uđu u Njemačku samo ako imaju potvrdu o negativnom testu na korona virus i dvije nedjelje provedu u karantinu.