Životinje bez hrane i vode 

U Albaniji otkriven Zoo vrt iz pakla

  • 17.10.2018. 16:53

Zastrašujuće slike iz jednog zoološkog vrta u grad Fjer na sjeverozapadu Albanije šokirale su cijeli svet, pa je povodom alarmantnog stanja u kome životinje žive reagovao i britanski "Dejli mejl", u tekstu pod nazivom "Zoo vrt iz pakla".

Anonimni fotograf zabilježio je fotografije lava koji ima neliječenu infekciju oka, a pored njega ugrožene su i zebra, vuk, nekoliko majmuna i medvjed.

Pored toga što ima infekciju oka, lav izgleda neuhranjeno i vidno iscrpljeno.

Sve ove životinje žive u neprihvatljivim uslovima, bez dovoljno vode, hrane i prirodnog hlada.

Pored ovoga, prema postojećim evidencijama, u vrtu je misteriozno nestalo čak 14 lavova, a mnogi sumnjaju da su poklonjeni prijateljima ovog privatnog zoološkog vrta.

Međunarodna organizacija za zaštitu životinja "Četiri šape" situaciju u ovom zoo vrtu ocijenila je kao potpuno neprihvatljivu.

Kako piše britanski tabloid, danas je reagovala i albanska policija, a vlasti su naredile da se Zoo vrtu oduzmu životinje.

Prema riječima veterinara koji su obišli životinje, radi se o "jednom od najgorih uslova za držanje životinja koje su vidjeli".

"Sve životinje se drže u malim, nehigijenskim, kavezima, bez šanse da se sklone od vremenskih nepogoda ili očiju prolaznika. Zbog loših uslova životinje su oboljele od raznih fizičkih i psihičkih bolesti - rekli su.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.