Twitter, Facebook, a sada i Youtube suspendovao Trampa

  • 13.01.2021. 07:51

Jutjub je suspendovao Trampov profil na barem sedam dana, a moguće i duže, nakon što je njegov kanal prekršio pravila ove platforme, objavila je kompanija u utorak naveče. 

Posljednji video na Trampovom kanalu poticao je na nasilje, rekli su iz Jutjuba CNN-u. Video je uklonjen. 

Odbili podijeliti detalje uklonjenog sadržaja, maknuli i sadržaj s kanala Bijele kuće

YouTube je odbio podijeliti detalje videa zbog kojeg je uklonjen Trampov profil, ali je kazao da će nakon sedam dana ponovno razmisliti o tome. YouTube je takođe uklonio sadržaj s kanala Bijele kuće zbog kršenja pravila, dodaje kompanija. 

Jedino na YouTubeu, od svih većih platformi društvenih mreža, Tramp nije bio suspendovan. No sada se i to promijenilo. 

Facebook i Instagram uklonili su Trampove profile na neodređeno vrijeme, dok ga je Twitter zabranio u potpunosti i zauvijek. 

Treće uklanjanje sadržaja na YouTubeu znači i trajnu zabranu

"Nakon pažljivog pregleda i u svjetlu zabrinutosti zbog trajnog poticanja na nasilje, uklonili smo novi sadržaj prenesen na kanalu Donald J. Tramp i suspendovali ga zbog kršenja naših pravila za poticanje nasilja", rekao je portparol YouTubea u izjavi.

"Kao rezultat toga, u skladu s našim dugogodišnjim sistemom suspenzija, kanalu je sada onemogućen prenos novih videozapisa ili prenos uživo tokom najmanje sedam dana - što se može produžti", dodaje se u izjavi.

YouTube je također napomenuo da će poduzeti i dodatne korake te isključiti opciju komentarisanja ispod preostalih videozapisa na Trampovom kanalu. Prema politici YouTubea, drugo uklanjanje sadržaja donosi dvosedmičnu suspenziju, a treće trajnu zabranu objavljivanja sadržaja.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.