Kragujevac

Trudnica koja se pokušala ubiti: Zelenaš mi je prijetio silovanjem

16:49, 11.07.2019.
Izvor: Blic
Thumbnail
Trudnica M.V. (22) iz Kragujevca, koja je pokušala da se ubije zbog navodnog zelenaškog duga svog nevjenčanog supruga N.B., dala je izjavu policiji i rekla "da je zelenaš prijetio da će je kidnapovati i silovati".

Kragujevčanka, koja je u drugom mjesecu trudnoće, 7. jula je popila preveliku dozu "bromazepama". Pošto su joj ljekari isprali želudac i povratili je, žena je policajcima rekla da je njen suprug od aprila imao probleme sa M.A. zbog novca za automobil.

"Ne osjećam se bezbjedno. I dalje mi je teško, oporavljam se od nedjelje", rekla je M.V., a prenosi "Kurir".

Dolazio im kući

Ona je ispričala da sa suprugom živi oko godinu dana u kući njegove majke u naselju Ilina voda. Kako je rekla, u aprilu je saznala da on zbog automobila ima problema sa M.A., koji je 8. jula uhapšen zbog prinude, i to nakon što je trudnica pokušala da sebi oduzme život.

"Muž me je 6. jula pozvao telefonom i rekao mi da je M.A. naletio na njega nožem dok je bio kod druga u naselju Ilićevo. Rekao mi je da je M.A. prijetio "da će me kidnapovati, odvesti na auto-put i silovati me". Te večeri smo prespavali van kuće jer smo se plašilii za svoju bezbjednost ispričala je trudnica i nastavila:

"Sutradan sam se taksijem vratila kući. Tu je bio M.A. sa svojim kolima. Vidjela sam da na suvozačevom sjedištu ima nož na rasklapanje. Pitao me je: "Gdje ti je onaj ništak?", misleći na mog muža. Rekla sam da ne znam jer nije spavao kod kuće. Pitala sam ga zašto mi prijeti kidanpovanjem, silovanjem i auto-putem. Odgovorio je da je samo htio da zaplaši mog muža da bi mu vratio pare", kaže M.V.

Psihički loše

Trudnica je poslije tog razgovora sa M.A. pozvala muža da dođe kući, što je on i učinio, ali je ubrzo otišao negdje.

"Nisam znala gdje je otišao. Meni je to psihički mnogo teško palo. Skupila sam sve tablete po kući što sam imala i popila ih. Sjećam se da sam popila dvije kutije "bromazepama". Nakon toga se više ničega ne sjećam", izjavila je M.V. prenosi "Kurir".

Ona je objasnila da je uhapšeni M.A. i pre ovog nemilog događaja dolazio u njihovo dvorište, da je vikao na njenog supruga i da im je uzeo porodični automobil "krajsler".

"Muž je njemu dugovao 700 evra i uzeo od njega neki "audi". Zbog duga je trebalo da mu vrati "audi" i da mu isplati 1.200 evra. U međuvremenu je M.A. uzeo naš automobil, a kada mu je muž vratio dug, vratio je auto. Međutim poslije je tražio još 800-900 evra, ali muž više nije imao para", pojasnila je trudnica zbog čega je njen suprug upao u problem sa zelenašem.

Zelenašenje nelegalan unosan posao

U Srbiji ima mnogo onih koji su naivno povjerovali u isplativost nekog posla ili, prosto životnom mukom naterani, pozajmili novac kod "zelenaša". Po principu "kamata na kamatu" i najmanja suma uzeta od ovih kriminalaca za relativno kratko vreme naraste do vrijednosti stana ili kuće.

Prema nezvaničnim podacima, svakog dana oko 50 ljudi u Srbiji pozajmi novac od nekog "zelenaša". Prosečno njih deset ne uspje da vrati dugove i ostaje bez igdje ičega.