Varaždin

Trudnica (32) koja je preminula nakon porođaja bila na respiratoru: Beba rođena sa 2.200 grama

  • 04.05.2021. 12:42

Direktor varaždinske bolnice Nenad Kudelić potvrdio da je trudnica koja je u toj bolnici preminula imala tešku upalu pluća i da je porođena carskim rezom. 

Mlada majka (32) koja je preminula pri rođenju djeteta već neko vrijeme ležala intubirana na odjeljenju intenzivne njege OB Varaždin.

Nesrećna žena u poodmakloj trudnoći, zbog težeg oblika Kovida-19, završila je na respiratoru. Kad je došao trenutak porođaja, ljekari nisu imali drugog izbora, nego da je porode carskim rezom. Beba je rođena u 32. nedjelji, ima 2.200 grama i dobrog je zdravstvenog stanja. Čeka se nalaz da li je beba pozitivna na koronu.

Direktor varaždinske bolnice Kudelić jutros je u emisiji na HRT-u otkrio nove informacije o zaraženima koronavirusom i tom prilikom istakao kako se za Varaždinsku županiju ne mogu reći da se kriva prelomila.

On je takođe potvrdio kako je noćas u njegovoj bolnici preminula trudnica od 32 godine. Rekao je da su uspjeli da je porode, ali je zbog komplikacija, teške upale pluća, na žalost preminula, piše Jutarnji list.

Kudelić je kazao i da se prosječna starost onih koji se leče u jedinici intenzivnog njege spustila za 10-15 godina, a da za to postoje tri razloga.

- Prvi je što je veliki broj starijih osoba preminuo, drugi je procenat vakcinisanosti tog dijela populacije, a treći je drugi soj virusa koji izaziva teže kliničke slike i kod mlađih osoba- rekao je Kudelić koji je dodao kako se u kontinuitetu na liječenju nalazi barem jedno dijete.

- U prethodnom epidemiološkom talasu ljudima se pogoršavalo stanje nakon 10-15 dana, a danas je taj period kraći. Već nakon 5-6 dana pacijenti završavaju u bolnici s naglim pogoršanjem i vrlo brzo

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.