Optuženi da ugrožavaju režim

Trojica filmskih radnika iz Srbije uhapšena u Maliju

  • 07.07.2018. 09:49

Trojica državljana Srbije, koji su filmski radnici, uhapšena su u Maliju, jer su tamošnje vlasti procijenile da su došli da bi destabilizovali režim u toj državi, piše "Blic".

Prema posljednjim informacijama, ministar spoljnih poslova Malija primio je roditelje uhapšenih i očekuje se da oni uskoro budu na slobodi. 

Izvor "Blica", koji je saradnik trojice uhapšenih, ispričao je da su u trojica Srba otputovali na Mali da bi snimali video-spotove, ali da su uhapšeni odmah nakon slijetanja na aerodrom u gradu Bamaku. Isti izvor je naveo je da je posredstvom počasnog konzula u Maliju stigla informacija o tome gdje se trojica uhapšenih Srba nalaze, kao i da se osjećaju dobro. 

Vlasti Malija tražile su od srpskih vlasti informaciju o tome da li imaju saznanja da se uhapšeni bave nekim poslovima koji su vezani za destabilizaciju malijskog režima, kao i da li su uhapšeni eventualno vojna lica, piše "Blic". 

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije građani su obaviješteni da im je za Mali potrebna viza koja se pribavlja u ambasadi te zemlje u Rimu, a navedena je i preporuka da se u tu afričku zemlju ne putuje. 

"Zbog konfuzne i nestabilne aktuelne unutrašnje situacije u zemlji, zasad se ne preporučuje kretanje po teritoriji Malija", navedeno je na sajtu Ministarstva.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.