Indijaski milijarder osumnjičen za prevaru

Trgovac dijamantima na potjernici Interpola

  • 02.07.2018. 10:00

Interpol je objavio danas nalog za hapšenje indijskog milijardera i trgovca dijamantima Nirama Modija, koji je glavni osumnjičeni za prevaru u velikoj indijskoj državnoj banci u vrijednosti od 1,8 milijardi dolara.

Modi, za koga se vjeruje da je u Londonu, je draguljar čiji su klijenti, između ostalih, glumice Naomi Vots i Kejt Vinslet. On posjeduje luksuzne radnje nakita u nekoliko velikih svjetskih gradova.

Indija je prošlog mjeseca zatražila da Interpol objavi crvenu potjernicu za Modijem nakon što je odbjegli trgovac dijamantima primijećen u Britaniji, prenio je AFP. 

Indijske vlasti optužile su Modija za pranje novca, a nekoliko indijskih sudova objavilo je naloge za njegovo hapšenje jer se nije pojavio na ročištima od kada je napustio zemlju u februaru. 

Modi /47/ je optužen da je imao centralnu ulogu u prevari vrijednoj 1,8 milijardi dolara u Nacionalnoj banci Pendžaba, drugoj po veličini državnoj banci u Indiji. 

Modijevo bogatstvo procjenjuje se na 1,73 milijardi dolara i on se nalazi na 85. mjestu najbogatijih ljudi u Indiji, navodi se u podacima magazina "Forbs". 

NJegov advokat demantovao je sve optužbe.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина