Nensi Pelosi

Trampu neće biti dozvoljeno da govori u Kongresu

22:57, 23.01.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Predsjedavajuća Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi obavijestila je američkog predsjednika Donalda Trampa da mu neće biti dozvoljeno da održi govor o stanju nacije pred Predstavničkim domom dok djelimična blokada rada vlade ne bude okončana.

To je sramota, poručuje Tramp.

U pismu upućenom Trampu, Nensi Pelosi je navela da ga obavještava da Predstavnički dom neće razmatrati rezoluciju kojom bi predsjedniku bilo dozvoljeno da održi taj govor sve dok vlada ne bude odblokirana, javio je Rojters.

"To je sramota", reagovao je Tramp na tu odluku Pelosijeve, prenosi Rojters. Naveo je da će, pošto mu je onemogućeno da održi govor o stanju nacije u Kongresu, prirediti alternativni događaj.

Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Tramp je ranije danas u pismu Nensi Pelosi poručio da se raduje govoru o stanju nacije pred Kongresom 29. januara.

"Bilo bi veoma tužno kada govor o stanju nacije ne bi bio održan na vrijeme i što je još važnije – na pravoj lokaciji", naveo je Tramp u pismu koje je objavila Bijela kuća, prenosi Rojters.

Nensi Pelosi je ranije zamolila Trampa da razmotri odlaganje svog govora pred Kongresom i kao razloge za to navela "potencijalne bezbjednosne probleme" usljed delimične blokade rada vlade.

Predsjednik je u obavezi po Ustavu da Kongresu podnese godišnji izvještaj o stanju nacije, prenosi agencija.