Bivši predsjednik SAD-a

Tramp: Vjerujem da je Bajden vakcinisan mnogo prije inauguracije

  • 18. Feb 2021.17:46

U medijskom povratku nakon više od mjesec dana tišine, bivši američki predsjednik Donald Tramp izneo je svoje stavove o nizu pitanja, uključujući potencijalnu predsedničku kandidaturu 2024. godine i cenzuru društvenih medija.

Govoreći na televiziji  Newsmax TV u srijedu, Tramp je rekao da želi da „bude donekle tih" nakon izlaska iz Bijele kuće.

- Zaista sam želio da budem donekle tih. Iskreno, nije bilo tako tiho, ali želio sam da budem donekle tih - rekao je Tramp. 

Tviter, Fejsbuk, Instagram i YouTube blokirali su Trampa na svojim platformama na društvenim mrežama nakon nereda Vašingtona 6. januara, kada su hiljade Trampovih pristalica upali u Kapitol u pokušaju da spriječe kongresnu potvrdu Bajdenove pobjede na izborima 2020. godine.

Tramp se očigledno ne kaje zbog zabrane na Tviteru, pošto je kritikovao platformu zbog namjerne cenzure „svega što je govorio“, dodajući da „milioni ljudi“ napuštaju Tviter jer je postao „veoma dosadan“.

- Nas su stvarno maltretirali na Tviteru. Postavili su svakakve zastave, pretpostavljam da ih tako zovu. Označavali su gotovo sve što vidite, sve što sam govorio bilo je označeno. To je sramno! Postalo je vrlo dosadno. Ne želimo da se vraćamo na Tviter - rekao je Tramp. 

Kritikovao Bajdena

Tramp je kritikovao predsjednika SAD Džoa Bajdena zbog njegovih nedavnih izjava u vezi sa vakcinom protiv virusa korona, očigledno se pozivajući na izjavu Bajdena koji je lažno tvrdio da nisu imali vakcine kada je ušao na funkciju.

Tramp je rekao da Bajden „ili ne govori istinu, ili je izlapio“. Dodao je da je njegova administracija u stvari pružala vakcine i da vjeruje da je i sam Bajden prvi put vakcinisan "mnogo prije" inauguracije.

Tramp nagovještava moguće kandidovanje 2024. godine

Iako nije tačno izjavio da će pokušati još jednu predsjedničku kandidaturu, Tramp je rekao da on i njegov tim imaju "ogromnu" podršku, uprkos naporima za opoziv koji su protiv njega pokrenuti.

- Neću još reći, kladim se da imamo ogromnu podršku. Recimo da neko dobije impičment. Tipično, njihov broj bi pao. Oni bi pao poput izduvanog balona. Ali naši brojevi su vrlo dobri, vrlo su visoki - rekao je Tramp.