Odluka suda

Tramp ulaže žalbu na odluku o blokadi novca za zid sa Meksikom

21:52, 29.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik SAD Donald Tramp uložio je žalbu na odluku suda da se njegovoj administraciji blokira pristup sredstvima u iznosu od 2,5 milijarde dolara, predviđenih za borbu protiv droge, a koje je planirao da iskoristi za izgradnju zida na granici sa Meksikom.

Iz Ministarstva pravde SAD saopšteno je da će uložiti zvaničnu žalbu na jučerašnju odluku Okružnog suda u Ouklandu u američkoj državi Kaliforniji. 

Sudija u Ouklandu Hejvud DŽilijam izjavio je da je sud procijenio da nije zakonit prijedlog Trampove administracije da se novac namijenjen za borbu protiv droge preusmjeri Ministarstvu odbrane SAD. 

"Smjesta ulažemo žalbu i mislimo da će biti usvojena. Ne vidim razlog zašto ne bi bilo tako", rekao je Tramp na samitu Grupe 20 u Osaki. 

Administracija američkog predsjednika je u februaru proglasila vanredno stanje kako bi se uradio reprogram 6,7 milijardi dolara za izgradnju zida, koje je Kongres SAD izdvojio za druge potrebe. 

Tramp tvrdi da je izgradnja zida neophodna da bi se spriječio ulazak ilegalnih migranata u SAD, ali do sada nije dobio odobrenje Kongresa.