Bivši partner

TRAMP UHVAĆEN U PORESKOJ UTAJI: Trampova kompanja svjesno obmanula nadležne organe!

  • 04.06.2019. 17:03

Većinski vlasnik nekadašnjeg hotela "Tramp" u Panami tvrdio je u ponedjeljak u sudskom spisu da je kompanija Donalda Trampa pogrešno predstavila finansije zgrade kako bi izbjegla plaćanje poreza u zemlji.

Podnošenje prijave vlasniku nekretnina Orestu Fintikliju u saveznom sudu u Njujorku tvrdi da je Trampova kompanija za upravljanje hotelima izbjegla poreze na dohodak i socijalno osiguranje kada je upravljala bivšim Trump Ocean Club International Hotelom i tornjem.

Nove optužbe dio su dugotrajnog, ogorčenog spora između Trampove kompanije i Fintiklisa, većinskog vlasnika 70-spratne zgrade na obali, u obliku jedra.

U saopštenju se navodi da je Trampova kompanija pogrešno predstavila plate isplaćene zaposlenima i druge finansijske evidencije hotela kako bi smanjila poreske račune na naknade koje je prikupila za upravljanje hotelom, smanjila isplate socijalnog osiguranja i predala vlasniku Fintiklisa. Podnesak ne navodi koliko je porezom kompanija Tramp navodno trebalo da plati.

Organizacija Tramp je rekla da nije izbjegla nikakve poreze i, ako ništa drugo, Fintiklis je kriv za poreska pitanja.

"U mjeri u kojoj se porez nije mogao zadržati, odgovornost je firme koji je vlasnik hotela. Jedina uloga Tramp organizacije bila je da upravlja imovinom", rekla je portparolka organizacije Tramp Kimberli Benza. "Radujemo se što ćemo preuzeti izjave gospodina Fintiklisa i njegovih partnera i razotkriti njihovu prevaru."

Podnošenje tužbe u Okružnom sudu SAD-a u južnom okrugu Njujorka uslijedilo je nakon odluke sudskih zvaničnika u Panami početkom prošle godine protiv Trampove kompanije u korist Fintiklisa. Nekoliko mjeseci kasnije, Trampovo ime je uklonjeno sa fasade, a upravljanje zgradom predato je američkom hotelu Marriott International.

Spor je započeo u oktobru 2017. godine, nakon što je kompanija Fintiklis, Ithaca Capital Group, preuzela kontrolu nad 202 hotelskog apartmana. Fintiklis je potom potisnuo da ukine Trampov 20-godišnji ugovor koji upravlja zgradom, navodeći "grubu nepažnju i potencijalno prevarno ponašanje", uključujući "opljačkane" bankovne račune. Organizacija Tramp je osporila njegovo ukidanje kao nelegitimno i odbila je da preda imovinu.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок