Bivši predsjednik SAD-a

Tramp tuži nećakinju zbog otkrivanja informacija novinarima o njegovim prevarama

  • Izvor: Index.hr
  • 22.09.2021.11:08

Bivši američki predsjednik Donald Tramp tuži svoju nećakinju Meri Tramp zbog članka objavljenog u New York Timesu 2018. godine, u kojemu je sarađivala s novinarima kako bi prokazala njegove porezne prevare.

Meri Tramp otkrila povjerljive informacije

Tramp je nećakinju tužio zbog otkrivanja povjerljivih dokumenata, koji ukazuju na porezne prevare koje je počinio Donald Tramp. Dok se Meri Tramp u svojim memoarima objavljenima 2020. godine sama razotkrila kao izvor novinarske istrage, Tramp je sada optužuje za kršenje dogovora prema kojemu ona nije smjela otkriti te povjerljive informacije.

Inače, Meri Tramp je kći Trampovog preminulog brata, Freda Trumpa Jr., koji je umro 1982. godine u 42. godini života.

"Previše, a nikad dosta"

Do sada je Donald Tramp negirao navode 56-godišnje nećakinje iz njene knjige "Previše, a nikad dosta - Kako je moja porodica stvorila jednog od najopasnijih ljudi na svijetu". U toj knjizi Meri Tramp detaljno opisuje kako je novinarima pomogla da se dokopaju izvora za svoju dugačku reportažu, u kojoj je detaljno opisano kako je Tramp, uz pomoć poreznih prevara i ostalih nezakonitih radnji, tokom 90-ih godina uspio značajno uvećati imetak koji su mu ostavili njegovi roditelji.

Osveta Meri Tramp zbog nasljedstva?

Prema navodima iz tužbe, novinari New York Timesa Susanne Craig, David Barstow i Russell Buettner, sarađivali su s Meri Tramp jer se ona željela "osvetiti stricu". Prošle je godine sama Meri tužila strica Donalda. U tužbi tvrdi da ju je bivši predsjednik SAD-a, s ostalim članova porodice, "izgurao" iz nasljedstva.