Obnavljaju narušene odnose

Tramp stigao u Indiju, pao zagrljaj sa premijerom

  • 24.02.2020. 09:01

Američki predsjednik Donald Tramp sletio je danas u indijski grad Ahmedabad čime je započeo dvodnevnu posjetu Indiji, tokom koje će dve strane pokušati da obnove odnose narušene zbog trgovinskog spora.

Tramp je u Indiju doputovao u pratnji supruge Melanije, a dočekao ih je indijski premijer Narendra Modi, prenosi Rojters. Indija i SAD imaju bliske političke i bezbjednosne veze, a Trampova dvodnevna posjeta je znak njihovih sve bližih interesa, smatraju zvaničnici.

Prema planu, veliki prijem za Trampa biće priređen na stadionu za kriket pred 110.000 građana, koji su se već okupili na njemu, a mnogi od njih nose bijele kačkete na kojima piše “Namaste Tramp” ili kartonske maske sa likom američkog predsjednika.

Prije nego što je sletio, Tramp je na Tviteru na Hini jeziku napisao “spremni smo za Indiju, na putu smo, srešćemo se sa svima za nekoliko sati”, a Modi mu je odgovorio sa “Gost je Bog”.

Brojni putevi blokirani su oko Ahmedabada, prodavnice su zatvorene, a policijske snage postavljene su na krovovima i balkonima. Na ulicama se mogu vidjeti učenici koji viču “Volimo Trampa”, dok neki nose zastave Indije.

Nakon Ahmedabada Tramp će otputovati u Agru gdje će posjetiti mauzolej Tadž Mahal, a zatim u Nju Delhi gdje će održati samit sa indijskim zvaničnicima i biznismenima.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.