Odjeci iz Helsinkija

Tramp: Sastanak sa Putinom bio je ogroman uspjeh

  • 18.07.2018. 08:32

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da samit sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju predstavlja "ogroman uspjeh".

"Naš sastanak predstavlja ogroman uspjeh", napisao je Tramp na "tviteru", dodajući da pojedini mediji to nisu tako predstavili. 

Tramp je ranije u intervjuu za "Foks njuz" na pitanje da li vidi Rusiju kao protivnika rekao da ne želi da koristi taj izraz. 

"Mi svi možemo da radimo zajedno, možemo da postignemo fantastične stvari i možemo da živimo u miru", rekao je Tramp. 

Tramp je ukazao i na ulogu Sovjetskog Saveza u borbi protiv nacista u Drugom svjetskom ratu. "U Drugom svjetskom ratu Rusija je izgubila 50 miliona ljudi i pomogla je nama da dobijemo rat", rekao je Tramp. 

Tramp je istakao da nikoga ovdje ne podržava, odnosno da on nije proruski nastrojen, prenio je "Sputnjik". 

"Ja samo želim da ova zemlja bude bezbjedna. Rusija i SAD kontrolišu 90 odsto nuklearnog oružja na svijetu i dobra saradnja sa Rusijom, ne samo zbog toga, dobra je stvar, a ne loša", rekao je Tramp. 

U obraćanju novinarima Tramp je kasno sinoć, 24 sata nakon samita u Helsinkiju, rekao da prihvata zaključke američke obavještajne službe da se Rusija upetljala u predsjedničke izbore 2016. godine. 

On je rekao da se na konferenciji za novinare zajedno sa Putinom dan ranije pogrešno izrazio te da je moguće da je Rusija umiješana, ističući da on "u potpunosti podržava i vjeruje" američkim obavještajnim službama, prenio je Bi-Bi-Si.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок