Posljedice zemljotresa

Tramp proglasio vanredno stanje na Aljasci

  • 01.12.2018. 10:24

Američki predsjednik Donald Tramp proglasio je vanrednu situaciju u saveznoj državi Aljaska nakon što je snažan zemljotres jačine sedam stepeni po Rihterovoj skali pogodio područje nedaleko od najvećeg grada Enkoridža.

Tramp je nakon proglašenja vanredne situacije naredio državnim agencijama da na raspolaganje stave savezna sredstva za borbu protiv vanrednih uslova u oblastima pogođenim potresom. 

S ciljem pomoći u ublažavanju velike štete, Tramp je ovlastio Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost i Saveznu agenciju za vanredne situacije /FEMA/ za koordinaciju svih napora za pomoć ugroženima. 

U potresu kod Enkoridža nije bilo ljudskih žrtava, ali je pričinjena znatna materijalna šteta. Putevi su ispucali i urušeni a ima i oštećenja na zgradama. 

Veliki broj domaćinstava ostao je bez električne energije. 

"Posljedice potresa su realne i teške. Biće potrebno veoma mnogo napora za oporavak. Veliki broj domaćinstava je bez struje, a postoji bojazan od pucanja gasovoda što bi moglo dovesti do novih nesreća", kaže senator iz Aljaske Liza Murkovski. 

Prema procijanama vlasti države Aljaska, biće potrebno dvije sedmice samo za popravak puteva oštećenih u potresu.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм