Uragan Dorijan

Tramp pokazivao mapu novinarima, ali nije znao da se na njoj krije velika greška

18:43, 05.09.2019.
Izvor: Kurir
Predsjednik SAD Donald Tramp u srijedu je u Ovalnoj sobi održao konferenciju za medije povodom uragana koji se približava toj zemlji.

Ipak, svima je zapala za oko mapa koju je pokazao, pošto se baš i ne podudara sa svim zvaničnim prognozama objavljivanim prethodnih dana.

Naime, na mapi koja pokazuje putanju uragana kao meta je ucrtana i Alabama, što, tvrde stručnjaci, nema baš mnogo veze sa pravom rutom.

Uragan Dorijan mijenjao je kurs kretanja nekoliko puta protekle nedjelje, a grad Montgomeri u Alabami mogao bi za nijansu da bude pogođen, jer će u petak duvati vjetar jačine 60 kilometara na sat.

"Uz Floridu, Južnu Karolinu, Sjevernu Karolinu, Džordžiju i Alabama će vjerovatno da bude pogođena mnogo jače nego što se predviđalo. Izgleda kao najveći uragan ikada. Već je kategorije 5. Budeti oprezni! Bog vas blagoslovio", napisao je Tramp na Tviteru.

Onda je na konferenciji ponovo pomenuo tu saveznu državu. Ubrzo nakon toga reagovao je Nacionalni meteorološki centar koji je požurio da ispravi grešku 20 minuta poslije objavljivanja Trampovog tvita da Alabama neće biti pogođena Dorijanom.