Američki mediji 

Tramp pobjeđuje i na sljedećim izborima

  • 21.06.2019. 12:02

Donald Tramp će ostati američki predsjednik i nakon sljedećih izbora - ima najstabilniju podršku biračkog tijela od svih predsjednika nakon Drugog svjetskog rata, a ekonomija je za vrijeme njegovog mandata "procvjetala", prenose "Njujork tajms" i "Biznis insajder".

Američki mediji, mada mnogi nisu naklonjeni Trampu, prenose i mišljenje profesora Alena Lihtmana, koji je do sada svaki put tačno predvidio pobjednika predsjedničkih izbora u SAD. 

On ima svoj sistem tačnih odgovora na 13 tvrdnji, koji su uvijek "istina" ili "nije istina". Riječ je o sasvim konkretnim stvarima, kao što su stanje ekonomije ili opterećenost skandalima. 

Ako je šest ili više odgovora "nije istina", to jest, ako odgovori idu protiv stranke na vlasti – tada se vlast gubi. 

Ako je manje od šest odgovora "ne" - stranka na vlasti dobija još četiri godine. 

U korist Trampa ide već sama činjenica da je stanar Bijele kuće, a da bi izgubio iduće izbore ekonomija mora krenuti silaznom putanjom. 

SAD odavno nisu bolje stajale na ekonomskom planu, a nezaposlenost je na minimumu. 

Lihtmanova teorija, koja se iz izbora u izbore pokazuje kao tačna, zasnovana je na ekonomskom rastu - ako je on veći od prosjeka prošle decenije vladajuća stranka ostaje na vlasti. I taj podatak Trampu ide u korist. 

Istovremeno, i zvanično su propale optužbe na račun Trampa da je ruski čovjek, što je oduzelo veliki adut demokratama i njihovim kandidatima za predsjedničku funkciju. 

Prema "Galupovoj" anketi, Tramp je proljetos imao 45 odsto sigurnih glasova, a toliko je imao i Ronald Regan pred osvajanje drugog mandata.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.