Američki predsjednik

Tramp: Istraga demokrata je podvala

  • 04.03.2019. 22:59

Američki predsjednik Donald Tramp je nazvao podvalom veliku parlamentarnu istragu koju su pokrenule demokrate, koji su tražili dokumente od njegovih sinova i zeta, ali je ipak rekao da će sarađivati.

Republikanski predsjednik je ponovo odbacio sumnje u da je bio u dogovoru s Rusijom tokom kampanje 2016., što je jedna od tema istrage koju je službeno pokrenula pravosudna komisija Predstavničkog doma, koju kontrolišu demokrate.

"Ali ja sarađujem sa svima", rekao je predsjednik.

Moćna parlamentarna komisija istražuje sumnje da su predsjednik Tramp, njegovi saradnici i članovi njegove administracije ometali pravosuđe, a neki su osumnjičeni za korupciju i druge zloupotrebe vlasti, precizira se u saopštenju.

Radi se o velikoj istrazi koja se bavi sumnjama u rusko miješanje u posljednje američke izbore, uključujući opstrukciju pravosuđa i druge vidove upravljanja "Trump Organizationom", kompanijom porodice Tramp.

Republikanci u Kongresu optužuju demokrate da rade na planu opoziva predsjednika Trampa kao dijelu političke strategije osvajanja Bijele kuće na izborima 2020.

Komisija je elektronskom poštom poslala dopise 81 osobi i organizaciji, među kojima su dva predsjednikova sina, Erik i Donald, kao i zetu Džaredu Kušneru koji je također i jedan od njegovih glavnih savjetnika u Bijeloj kući.

Dopise su dobili i Alen Vajselberg, finansijski direktor "Trump Organizationa" te lični advokat predsjednika Džej Sekulov.

Oni trebaju dostaviti tražene dokumente do 18. marta.

"Bijela kuća je primila pismo pravosudne komisije", u saopštenju je navela portparol Sara Senders. 

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)