Predsjednik SAD

Tramp: Obavještajci ne vjeruju da su Rusi plaćali talibane

  • 01.07.2020. 22:56

Predsjednik SAD Donald Tramo izjavio je da mu nikad nisu pomenuti izvještaji obavještajnih službi o navodnom plaćanju Rusije talibanima da ubijaju američke vojnike u Avganistanu jer mnogi obavještajni zvaničnici nisu mislili da je Moskva to uradila.

- Mnogi zaposleni u obavještajnoj službi nisu mislili da se tako nešto ikad dogodilo - rekao je Tramp za televiziju Foks biznis netvork.

Tramp je naglasio da takvi izvještaji nisu došli do njega jer situacija nije došla do tog nivoa.

Tramp se u nedjelju, 28. juna, oglasio na Tviteru povodom izvještaja Njujork tajmsa o tome kako je neidentifikovano odjeljenje ruske vojne obavještajne službe tajno podsticalo talibane u Avganistanu da vrše napade na pripadnike međunarodne vojne koalicije.

Prema pisanju lista, Trampu je predat izvještaj o tome prije nekoliko mjeseci.

- Niko nije obavijestio mene, potpredsjednika /SAD Majkla/ Pensa ili šefa Generalštaba Marka Midousa o takozvanim napadima Rusa na naše snage u Avganistanu, kao što je to objavljeno u lažnim vijestima Njujork tajmsa koji se poziva na anoniman izvor - napisao je Tramp.

Tramp je naglasio da sve strane negiraju takve izvještaje i da se ne dešava veliki broj napada na američku vojsku u Avganistanu.

Predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je ruskoj novinskoj agenciji da su priču koju je Njujork tajms objavio izmislile američke obavještajne službe.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)