Prebacio krivicu na demokrate

Tramp o fotografiji mrtvog oca i kćerke: Mrzim je

  • 27.06.2019. 16:21

Uznemirujuća slika Oskara Ramireza i njegove kćerke Valerije, koja nije imala ni dvije godine, koji su se utopili prelazeći rijeku Rio Grande, raširila se internetom i izazvala žestoke reakcije u Americi zbog toga kako se Trampova administracija odnosi prema djeci migranata koja su zadržana na američko-meksičkoj granici.

Na fotografiji se vide dva beživotna tijela privijena jedno uz drugo - otac i dijete.  

Predsjednik SAD Donald Trump fotografiju je komentarisao riječima "Mrzim je" i odmah krivicu prebacio na demokrate u Kongresu jer nisu promijenili zakonske regulative kada je riječ o dobijanju azila i trenutnoj krizi na južnim granicama SAD-a.  

Vođa manjinske stranke u Senatu Chuck Schumer uzvratio je Trampu: "Nije riječ o dilerima, skitnicama ili kriminalcima. Riječ je o ljudima koji bježe od užasa s kojim se svakodnevno susreću u svojoj zemlji."

Senat je u srijedu potvrdio da je odobrio iznos od 4,6 milijuna dolara za humanitarnu pomoć pograničnom području SAD-a i Meksika. Predsjednica Predstavničkog doma Nancy Pelosi Trumpa je pozvala na pregovore.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.