Imaju strategije za Veneciju

Tramp: Nismo izgubili zamah da smijenimo Madura

  • 29.06.2019. 16:40

Napori SAD da smijene predsjednika Venecuele Nikolasa Madura nisu izgubili zamah, ali je za takve stvari potrebno vrijeme, izjavio je američki predsjednik Donald Tramp.

On je na konferenciji za novinare u Osaki rekao da ima pet alternativnih strategija za Venecuelu. 

"Problem je što veliki broj ljudi odlazi iz Venecuele. Ta zemlja će biti kao `grad duhova`. Veoma je loše ono što se dešava u Venecueli. Zapravo, tako nešto niko nije vidio", istakao je Tramp. 

Na pitanje novinara da li je vrijeme da se promijeni strategija, Tramp je naglasio da SAD imaju pet strategija za Venecuelu, koje mogu da mijenjaju u svakom trenutku, te da Vašington ima veliki broj opcija šta bi moglo da se uradi, javila je "Raša tudej". 

Državni sekretar Majkl Pompeo izjavio je za "Foks njuz" u maju da postoji mogućnost vojne intervencije u Venecueli "ukoliko je to potrebno". 

SAD nastavljaju sa naporima da smijene vlast u Venecueli, uprkos protivljenju drugih zemalja i upozorenjima Vašingtonu da ne bi trebalo da se miješa u unutrašnja pitanja drugih zemalja. 

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je tokom intervjua za "Fajnanšel tajms" u srijedu, 26. juna, postavio pitanje "da li je, zaista, neophodno ponižavanje zemalja Latinske Amerike" postupcima kao što je nametanje vlasti u tim državama. 

"Hajde da uradimo isto u Japanu, SAD ili NJemačkoj. Šta će se dogoditi? Da li razumijete da će to prouzrokovati haos širom svijeta?", upozorio je Putin. 

Lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido proglasio se u januaru za privremenog predsjednika Venecuele. 

Gvaidoa su podržale SAD, većina zemalja EU i Grupe Lima, dok su trenutnog predsjednika Madura podržale Rusija, Bjelorusija, Bolivija, Iran, Kuba, Nikaragva, Salvador, Sirija i Turska.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок