Bivši predsjednik SAD-a

Tramp napao Bajdena: "Predao im je zemlju na srebrnom poslužavniku"

  • Izvor: B92
  • 31.08.2021.21:13

U svom najnovijem intervjuu, bivši predsjednik SAD-a više puta nije uspio da objasni šta bi uradio drugačije da je ostao na čelu.

Donald Tramp je imao mnogo toga da kaže o tome kako je Bajden pogrešno postupio sa povlačenjem iz Avganistana, ali kada mu se pruži prilika da objasni šta bi uradio drugačije, Trampov glavni plan svodi se na napuštanje zemlje u tinjajućim ruševinama.

"To je nešto što je prilično nevjerovatno", rekao je on u uključenju za Foks biznis.

"Oni ljudi koji navodno kontrolišu Bajdena rade užasne stvari, opake stvari. Varaju, kradu, lažu. Ali oni ne mogu jednostavno da se povuku iz zemlje u koju uopšte nismo trebali da uđemo... Trebalo je da tu zemlju udarimo prije mnogo godina, da ih udarimo jako, pa da pustimo da istrune", rekao je Tramp.

Bivšem predsjedniku je u više navrata postavljeno pitanje kako bi se izborio sa situacijom da nije izgubio na izborima. Međutim, on više puta nije davao suštinske odgovore, samo je rekao da bi pobedio u ratu u Avganistanu da je imao samo još nekoliko mjeseci.

"On (Bajden) im je predao zemlju na srebrnom poslužavniku", rekao je Tramp.

"Trebalo bi da se izvini i prestane da pokušava, oprostite na izrazu, da za*ebava sve da misli da je ono što je uradio dobro. Trebali smo da se povučemo, ali trebalo je da se povučemo na potpuno drugačiji način, sa velikim dostojanstvom. To bi bila ogromna pobjeda za nas", dodao je Tramp.

Opet, nije objasnio koji bi "potpuno drugačiji način" rezultirao "ogromnom pobjedom" uprkos tome što je bio upitan za detalje.