Sadik Kan

Tramp kao da je na dječijem igralištu: "Zaštitno lice krajnje desnice"

  • 04.06.2019. 15:21

Gradonačelnik Londona Sadik Kan zatražio je danas od britanskog premijera Tereze Mej da se usprotivi američkom predsjedniku Donaldu Trampu kojeg je optužio da se ponaša kao da je na dječjem igralištu.

Kan je, takođe, stao u odbranu odluke lidera opozicije Džeremija Korbina da bojkotuje večeru koju je u čast Trampa organizovala kraljica Elizabeta Druga.

Kan je izrazio uvjerenje da je Tramp postao “zaštitno lice” krajnje desnice.

"Trebalo bi da nas brine što je Tramp zaštitno lice za pokret krajnje desnice širom svijeta i da su određene stvari koje je učinio kao predsjednik duboko uvredljive, mnogo više od smješnih poruka na Tviteru koje može da objavi", navodi Kan.

Američki predsjednik juče je počeo je posjetu Velikoj Britaniji uvredom koju je putem društvene mreže Tviter uputio Kanu.

Tramp je Kana nazvao “potpunim gubitnikom”.

Američki predsjednik je istakao da je “Kan totalni gubitnik koji bi trebalo da usmjeri pažnju na borbu protiv kriminala u Londonu, a ne na njega”.

Kan je ranije američkog predsjednika opisao “kao jednog od mnoštva velikih globalnih prijetnji” i uporedio je izražavanje koje Tramp koristi sa onim koji su koristili Fašisti u 20. vijeku.