Američki predsjednik

Tramp Iranu na Tviteru zaprijetio uništenjem

  • 25.06.2019. 18:26

Predsjednik SAD Donald Tramp odgovorio je danas na izjavu predsjednika Irana Hasana Rohanija koji je zvaničnike u Bijeloj kući nazvao "mentalno retardiranim".

"Iransko rukovodstvo ne razumije riječi 'lijepo' ili 'saosjećanje', niti su ih ikad razumjeli. Nažalost, ono što oni razumiju je snaga i moć, a SAD je daleko najmoćnija vojna sila na svijetu, sa 1,5 biliona dolara uloženih samo u posljednje dvije godine", istakao je Tramp.

 

 

"Divni iranski narod pati i to bez ikakvog razloga. Njihovo vodstvo troši sav svoj novac na teror, a malo na bilo šta drugo. SAD ije zaboravila da je Iran koristio IED i EFP (bombe) koje su ubile 2000 Amerikanaca i ranio mnogo više", podsjeća američki predsjednik.

 

 

"Vrlo neobrazovana i uvredljiva izjava Irana, koja se objavljena danas, samo pokazuje da oni ne razumiju stvarnost. Na bilo kakav napad Irana na bilo šta američko odgovorićemo velikom silom. U nekim oblastima, nadmoć će značiti uništenje. Nema više Džona Kerija i Obame!", zaključio je Tramp na svom Tviter nalogu.