Predsjednik SAD o jastrebovima

Tramp: Da se Bolton pita Amerika bi ratovala sa svima

  • 24.06.2019. 11:49

Predsjednik SAD Donald Tramp potvrdio je da njegov najviši savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton želi da upetlja Sjedinjene Američke Države u više međunarodnih konflikata. Međutim, konačnu riječ o tome da li će Amerika gađati Iran raketama daje upravo predsjednik. 

Na pitanje novinara Čaka Toda da li ga savjetnici tjeraju na sukob sa Iranom, Tramp je rekao da oko sebe ima "dve grupe ljudi - golubove i jastrebove".

"Džon Bolton je definitivno jastreb. Da je na njemu, on bi preuzeo cijeli svijet u jednom trenutku, okej?" rekao je Tramp.

Predsjednik je potom negirao da bi trebalo da postoji bilo kakva zabrinutost zbog uticaja Boltona, koji je služio Beloj kući i za vrijeme Ronalda Regana i Džordža V. Buša.

"To nije važno, jer ja želim obe strane," naveo je Tramp.

Tramp se potom osvrnuo i na to da je on "čuvar mira", govoreći o tome koliko je kritikovao američku invaziju na Iran 2003. kao i o odluci da odustane od napada na Iran pošto je Teheran oborio američku bespilotnu letjelicu, prenosi RT.

Boltona u medijima, inače, smatraju glavnim čovjekom koji zagovara Trampa na rat sa Iranom. Od kada je stupio na dužnost prošle godine, zahtjeva promenu režima u Iranu i Venecueli.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм