Sastanak u Helsinkiju

Tramp: Bili smo glupi, krivi i Vašington i Moskva

  • 16.07.2018. 20:25

Za trenutno stanje odnosa između SAD i Rusije odgovorni su i Vašington i Moskva, izjavio je američki predsjednik Donald Tramp.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predjsednikom Rusije Vladimirom Putinom rekao da su SAD "bile glupe" i da su svi krivi za stanje odnosa.

"Smatram obje zemlje odgovornim. Mislim da su SAD bile glupe, da smo svi bili glupi. Mislim da je krivica na svima", izjavio je Tramp.

Američki predsjednik rekao je da su diplomatija i angažovanost bolje opcije od sukoba i neprijateljstva, ne samo za SAD i Rusiju, već i za dobro cijelog svijeta, javio je TASS. /kraj/pj

Saglasni oko formiranja radne grupe za ekonomsku saradnju

Lideri Rusije i SAD saglasili su se da formiraju radnu grupu u koju će biti uključeni predstavnici poslovnog sektora za razvoj ekonomske saradnje obje zemlje, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Kako bismo unaprijedili razvoj međusobne trgovine i investicija, predsjednik SAD Donald Tramp i ja saglasili smo se da osnujemo grupu na visokom nivou, koja će okupiti lidere ruskog i američkog preduzetništva. Oni će znati bolje kako da izgrade saradnju na obostranu korist. Treba ih pustiti da razmisle šta se može uraditi i da iznesu prijedloge vezano za to", rekao je Putin.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsjednikom SAD u Helsinkiju

naglasio da je privredi posvećena posebna pažnja tokom sastanka i da su poslovne zajednice obje zemlje "definitivno zainteresovane za saradnju", javio je TASS.

Putin je dodao da je delegacija SAD bila jedna od najbrojnijih delegacija tokom Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu u maju, sa više od 500 prisustnih predstavnika američkog poslovnog sektora.

 

 

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм