Protesti ne jenjavaju

Tokom protesta u Hong Kongu policajac strijelom pogođen u nogu

  • 17.11.2019. 16:02

Jedan policajac u Hong Kongu pogođen je danas strijelom kada je policija upotrijebila suzavac i vodene topove u pokušaju da rastjera demonstrante koji su okupirali kampus univerziteta.

Na fotografijama, objavljenim na Fejsbuk stranici policije, vidi se da je strijela pogodila policajca u potkoljenicu, a policija je saopštila da je on prebačen u bolnicu, prenosi AP.

Demonstranti su odbijali da se povuku, iako su kamioni s vodenim topovima, u pokušaju da se približe demonstrantima, prelazili preko cigli, koje su oni postaviil.

Učesnici protesta počeli su da se povlače u Politehnički univerzitet tek kada je počela da pada noć, strahujući da će se naći u zamci pošto je policija koristila suzavac i približila im se sa suprotne strane.

Politehnički univerzitet u Hongkongu jedan je od brojnih univerzitetskih kampusa, koji su protekle nedjelje korišćeni kao tačka okupljanja za učesnike protesta.

Demonstranti su sa krova univerziteta u koji su se zatvorili gađali policiju strijelama i molotovljevim koktelima.

Policija je takođe upotrebila suzavac u drugim dijelovima Hongkonga, a u nekim distriktima bilo je sukoba sa demonstrantima.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.