Kineski stručnjaci otišli u Sjevernu Koreju

Tokom posjete jednom selu uhvatio se za grudi, a onda se srušio na zemlju

  • 25.04.2020. 17:41

Zdravlje sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una navodno je u vegetativnom stanju nakon što je početkom ovog mjeseca podvrgnut neuspješnoj kardiovaskularnoj proceduri, navodi medicinski tim koji ga liječi.

Usred oprečnih izvještaja o Kimovom zdravlju, japanski nedjeljnik "Shukan Gendai" izvijestio je u petak da je član kineskog ljekarskog tima koji se nalazi u Sjevernoj Koreji kratko objasnio situaciju.

Medicinski stručnjak rekao je da je tokom posjete jednom selu početkom ovog mjeseca Kim odjednom stisnuo grudi i pao na zemlju. Ljekar koji je bio u pratnji sjevernokorejskog vođe odmah je na licu mjesta uradio reanimaciju a zatim su Kima odveli u obližnju bolnicu.

Kina je poslala tim u Sjevernu Koreju, uključujući medicinske stručnjake koji će ga savjetovati, kažu četiri osobe upoznate sa situacijom. Rojters nije bio u stanju da odmah utvrdi šta putovanje kineskog tima signalizira u pogledu Kimovog zdravlja. Međutim, japanski nedjeljnik "Shukan Gendai" tvrdi da je kineske medicinske stručnjake u pomoć pozvao jedan od Kimovih ljekara.

Delegacija koju predvodi visoki član Odjeljenja za međunarodnu vezu Komunističke partije Kine napustila je u četvrtak Peking i krenula ka Sjevernoj Koreju.

Daili NK, veb sajt sa sjedištem u Seulu, objavio je ranije ove nedjelje da se Kim oporavljao nakon što je prošao kardiovaskularnu proceduru 12. aprila pozivajući se na jedan neimenovani izvor u Sjevernoj Koreji.

Južnokorejski vladini zvaničnici i kineski zvaničnik iz Odjeljenja za vezu osporili su naknadne izvještaje koji su sugerisali da je Kim bio u ozbiljnoj opasnosti nakon operacije. Južnokorejski zvaničnici rekli su da nisu otkrili znakove neobičnih aktivnosti u Sjevernoj Koreji.

(Kurir.rs)

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм