Pakistan

Tinejdžerke ubijene zbog časti

  • 17.05.2020. 10:29

Dvije djevojke ubijene su "zbog časti" na sjeverozapadu Pakistana nakon video-snimka koji je objavljen na internetu.

Policija navodi da su ubijene djevojke od 16 i 18 godina, a razlog ubistva je video-snimak na kome se one pojavljuju sa jednim mladićem.

Djevojke je ubio član porodice u selu na granici između Sjevernog i Јužnog Vaziristana.

Incident se dogodio 14. maja naveče u selu Šam Plain Garjom u plemenskoj oblasti Pakistana, saopštila je policija.

Video je snimljan na otvorenom, ali sakriveno od ostalih, a na snimku se pojavljuje još jedna djevojka. Snimak se pojavio na društvenim mrežama, saopštila je policija.

Policija je poslata u taj zabačeni region da istraži ove navode, javlja Bi-Bi-Si.

Video je, kako se čini, snimljen prije skoro godinu dana i vjerovatno se pojavio na društvenim mrežama prije nekoliko sedmica.

"Sada je najvažnije da sačuvamo život treće djevojke, kao i mladića prije nego bila šta preduzmemo", poručili su iz policije.

Grupa "Hjuman rajts voč" saopštila je da nasilje nad ženama i djevojkama predstavlja ozbiljan problem u Pakistanu. Aktivisti vjeruju da se oko 1.000 "ubistava iz časti" svake godine dogodi u Pakistanu.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.