Valentina Matvijenko

Tereza Mejo talac svojih rusofobičnih izjava

17:17, 11.07.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Premijer Velike Britanije Tereza Mej talac je svojih rusofobičnih izjava i poziva na bojkot Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, izjavila je predsjednik Savjeta Ruske Federacije Valentina Matvijenko.

Ona je podsjetila i na veliki broj problema u kabinetu Mejove, kao i da britanski sociolozi vide ozbiljnu podijeljenost društva u vezi sa britanskom politikom, uz ministre koji podnose ostavke i eskaliranje situacije.

"Međutim, mislim da tu ima nešto više. Mislim da je Tereza Mej talac svojih rusofobičnih stavova i čak poziva na bojkot. Mora da se osjeća prilično neugodno u ovoj situaciji. Zbog toga svojim fudbalerima i u njihovom treneru na uspjesima mora da čestita putem Tvitera", rekla je Matvijenkova.

Ona je rekla da je, ukoliko se uzme u obzir mogućnost da se reprezentacija Engleske plasira u finale takmičenja, pitanje da li će Mejova morati da dođe u Rusiju, zbog očekivanja miliona britanskih navijača i vjerovanja u njen tim, javio je TASS.

Engleska večeras igra utakmicu polufinala protiv reprezentacije Hrvatske. Pobjednik ovog duela sastaće se u finalu 15. jula sa Francuskom, koja je sinoć u prvom polufinalnom meču pobijedila reprezentaciju Belgije.