Teroristički napad

Teksaški masakr: Ubijeno 20 ljudi, 26 ranjeno

  • 04.08.2019. 07:58

Pucnjava se desila u tržnom centru „Valmart“ na zapadu Teksasa. Tom prilikom poginulo je 20 osoba, dok je 26 povrijeđeno, od kojih su mnogi teško. Prema riječima guvernera države Teksas Grega Ebota, operacija hapšenja muškarca koji je otvorio vatru na ljude trajala je svega 21 minut, a policija nije morala da upotrijebi ni oružje.

"On je želio krvi, vjerovatno je sve ovo planirao“, rekao je Kendel Long, očevidac događaja.

Po njegovim riječima, kada su ljudi počeli da bježe, čulo se kao da napadač sve brže puca kako bi uspio da rani što više ljudi.

Long je rekao da se El Paso smatrao jednim od najbezbjednijih gradova u Americi, ali da će se, izgleda, nakon ovog incidenta situacija promijeniti. On je ovaj događaj nazvao „unutrašnjim terorizmom“.

"Mi smo bili u kupovini, u dijelu za žensku odeću. Namjeravali smo da platimo račun, ali moja mama je čula kao da neko udara u zid ili nešto slično. Kada se okrenula, rekla je da je u stvari pucnjava. Mom mlađem bratu i meni je rekla da se sagnemo. Uhvatila sam majku za ruku i mlađeg brata i pobjegli smo kroz sporedni izlaz“, ispričala je još jedan očevidac događaja, Britni Lečuga.

Prema riječima djevojke, u trgovinskom centru je bilo „mnogo djece koja nisu uspjela da nađu svoje roditelje. Svi su vrištali, svi su bili u šoku, pokušavajući da se sakriju iza odjeće“.

Iako su mediji prvi javili da je nekoliko osoba uhapšeno, policija je potvrdila da se radi samo o jednoj – Patriku Kruziosu.

Policija navodi da dokument za koji se vjeruje da je napisao i na internet postavio osumnjičeni ukazuje na zločin iz mržnje jer sadrži nacionalištičke, rasističke i antisemitske stavove. U dokumentu, za koji policija vjeruje da je postavljen na internet manje od 20 minuta prije napada, osumnjičeni optužuje Latinoamerikance i Amerikance prve generacije za oduzimanje posla i miješanje kultura u SAD.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.