Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: Potreban aranžman sa MMF-om, ali sa jasnim ciljevima

  • Извор: СРНА
  • 19.07.2021. 15:39

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Laktašima da postoji potpuna saglasnost svih u BiH da sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razgovaraju o aranžmanu, ali sa jasnim ciljevima i politikama za njihovo ostvarenje.

Entiteti i zajedničke institucije su spremni da razgovaraju sa predstavnicima MMF. Potrebno je da imamo aranažman sa ovom institucijom, ali za njegovo uspostavljanje potrebno je više spremnosti za razgovore nego što ih je bilo u prethodnom periodu, a sigurno je da se na starim osnovama ne može postići dogovor, rekao je Tegeltija novinarima u Laktašima.

On je naveo da Misija MMF u BiH ima novog šefa sa kojim je razgovarao, te da očekuje dolazak Misije u BiH kada budu dozvoljena putovanja iz SAD. Sve je pitanje politika i nadam se da će Misija MMF biti sprema da razgovara o ciljevima aranžmana. Nemamo probema da kažemo koji su ciljevi, ali se moramo dogovoriti koje su mjere potrebne da bi ciljevi bili realizovani, jer do sada o tome nije bilo saglasnosti – pojasnio je Tegeltija.