Obavijestio predsjednika SAD-a

Tači spreman za dogovor sa Beogradom

  • 30.01.2019. 17:59

Predsjednik privremenih institucija /samoproglašenog/ Kosova Hašim Tači obavijastio je predsjednika SAD Donalda Trampa da je spreman da postigne trajan sporazum sa Srbijom, piše američka agencija "Blumberg".

U pismu Tačija Trampu navodi se da je sporazum, kojim će se riješiti svi problemi između Prištine i Beograda, sada "na dohvat ruke". 

"Biću spreman i imaću volje za kompromise koji su neophodni da se postigne sveobuhvatno i uravnoteženo rješenje koje će obuhvatiti sva pitanja i time završiti stotinu godina stare sukobe sa Srbijom i donijeti mir cijelom regionu. Pokušavamo da odustanemo od šablona i postignemo trajan sporazum", napisao je Tači u pisimu koje je juče objavljeno na njegovoj internet stranici. 

"Blumberg" navodi da Srbija i /samoproglašeno/ Kosovo nastoje postići trajno rješenje, u procesu koji podržava EU i da Brisel od Beograda i Prištine traži da normalizuju odnose prije pristupanja EU. 

Agencija napominje da je proces normalizovanja odnosa prekinut zbog pitanja kao što su korekcije granica, stvaranje vojske /samoproglašenog/ Kosova, odbijanje Srbije da prizna /samoproglašeno/ Kosovo i "trgovinskog rata" koji je započet u novembru, nakon što je Priština uvela takse na proizvode iz /centralne/ Srbije i BiH.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник