SZO: Nema dokaza da je nova vrsta kovida opasnija

  • 21.12.2020. 08:50

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) još nema dokaza da će novi soj kovida-19 dovesti do povećane smrtnosti, rekla je jedan od direktora te organizacije Silvi Brijan za francusku BFM televiziju, a prenio TASS.

"Virusi se mijenjaju i ovo što se sada desilo i nije neko iznenađenje. U namjeri da odredimo da li će mutacija imati uticaj na ljudsko zdravlje, moraćemo da napravimo dodatna istraživanja u laboratoriji. U ovom trenutku, ne vidimo promjenu u procentu smrtnosti", rekla je Brijan.

Ona je dodala da su potrebna istraživanja i na temu da li će novi soj uticati na efikasnost vakcina protiv kovida-19.

"Zasad djeluje da će novi tip kovida-19 teško uticati na efikasnost vakcina. Vjerujem da mjere koje su preduzete u Velikoj Britaniji će uticati na to da se zaustavi širenje nove vrste virusa do masovne vakcinacije građana", poručila je Brijan.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.