Teksas

Svojim tijelom je zaštitila dvomjesečnu bebu kada je krenuo da puca

  • 04.08.2019. 20:13

Među 20 ubijenih u masovnoj pucnjavi u američkom gradu El Paso je i 25-godišnja Džordan Ančondo, koja je stradala dok je štitila svog dvomjesečnog sina, javljaju američki mediji.

Ančondova, inače majka troje djece, prva je identifikovana žrtva masakra u trgovini “Volmart” u El Pasu. Njenu smrt potvrdila je njena sestra Leta Džamrovski (19).

Prema njenim riječima, Džordan Ančondo je stradala dok je kupovala školski pribor za jedno od svoje starije dece.

"Na osnovu povreda koje je beba pretrpila, rekli su nam da je Džordan najvjerovatnije pokušala da zaštiti svoje dijete. Kada je upucana, držala je bebu u rukama i zatim je pala preko njega, zbog čega je djetetu slomljeno nekoliko kostiju. Beba je živa jer je ona dala svoj život da je zaštiti", kaže Leta Džamirovski.

Sudbina njenog zeta Andrea, supruga Džordan Ančondo, nije poznata. Iako je porodica očajnički čekala tokom noći vijesti da je živ, telefon nije zazvinio.

"Rekli su nam da bi nas on, ako je živ, vjerovatno već kontaktirao", kaže ona.

Podsjećamo, masovna pucnjava u “Volmartu” u El Pasu dogodila se sinoć nakon što je Patrik Krasijus (21) počeo da puca po prisutnima u prodavnici ne birajući žrtve. Ubijeno je 20 osoba, među kojima i dvoje djece, a ranjeno 40 ljudi.

Šef policije El Pasa Greg Alen izjavio je da se istraga vodi kao da je u pitanju potencijalni zločin iz mržnje.

Policija navodi da dokument za koji se vjeruje da je napisao i na internet postavio osumnjičeni ukazuje na zločin iz mržnje jer sadrži nacionalištičke, rasističke i antisemitske stavove.

U dokumentu, za koji policija veruje da je postavljen na internet manje od 20 minuta prije napada, osumnjičeni optužuje Latinoamerikance i Amerikance prve generacije za oduzimanje posla i mješanje kultura u SAD.