U vrijeme rasta novih tenzija

Svjetski lideri se okupili u Argentini, počinje samit G20

  • 30.11.2018. 08:53

Svjetski lideri okupili su se u Argentini na godišnjm samitu G20 u vrijeme rasta novih tenzija između Rusije i Ukrajine i trgovinskog spora SAD i Kine.

Predsjednik SAD Donald Tramp otkazao je sastanak sa ruskim predsjednikom Vldimirom Putinom jer je Rusija zaplijenila tri ukrajinska broda. 

Uoči samita, splasnule su i nade da će biti ostvaren napredak u vezi sa carinama. Očekuje se da će Tramp o tome razgovarati sa kineskim liderom Sijem Đinpingom. 

Trgovinski rat između SAD i Kine mogao bi i da eskalira, prenio je Bi-Bi-Si. 

Samit je i diplomatski test za saudijskog princa prestolonasljednika Mohameda bin Salmana, pošto postoje sumnje da je saudijska država odgovorna za ubistvo novinara DŽamala Kašogija u Turskoj prošlog mjeseca. 

Mjere obezbjeđenja veoma su jake u Buenos Ajresu. Argentinske vlasti proglasile su praznik, pa su glavne gradske ulice danas ostale zatvorene. 

G20 okuplja 19 industrijski najrazvijeniji država i EU. Glavna tema prvog dana dvodnevnog samita biće "pošten i održiv razvoj". 

Prošlogodišnji samit u njemačkom Hamburgu bio je obilježen protestima i nasiljem.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.