Svi regioni u Rusiji podržali novo kandidovanje Putina za predsjednika

  • 13.03.2020. 10:53

Svih 85 regionalnih skupština u Rusiji podržale su glasanjem ustavne amandmane koji omogućavaju predsjedniku Vladimiru Putinu da se ponovo kandiduje za ovu funkciju 2024. godine, izjavio je ruski poslanik Andrej Klišas, a prenosi agencija RIA.

Putin je u januaru predstavio veliku reformu ruske politike i Ustava, koju je Kremlj opisao kao prenošenje ovlaštenja sa predsjednika na parlament.

Putin (67) je ove sedmice održao govor u parlamentu da bi podržao novi amandman, koji mu omogućava da se ponovo kandiduje 2024. godine, uprkos sadašoj ustavnoj zabrani.

To bi mu omogućilo da ostane na vlasti do 2036. godine, ali Kremlj napominje da Putin još nije rekao da li će se ponovo kandidovati 2024. godine.

Oba doma nacionalnog parlamenta u međuvremenu su podržali novi amandman, a većina regionalnih skupština to je učinila juče, što je dovoljno da se krene u sljedeću fazu procesa usvajanja.

Klišas je rekao danas da je svih 85 regionalnih parlamenata reklo "da".

"Savjet Federacije je primio rezultate glasanja u svih 85 regionalnih skupština. Svi su pozitivni", rekao je Klišas.

Ustavni sud Rusije sada mora da prouči ustavne promjene, koje će biti stavljene na referendumsko glasanje u aprilu.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.